Ansöka om skilsmässa

Om ni är överens om att skiljas gör ni en gemensam ansökan hos tingsrätten. Ni kan då beviljas skilsmässa direkt utan betänketid under förutsättning att ni inte har barn under 16 år. Tingsrättens handläggningstid varierar men brukar normalt ta ett par veckor.

Betänketid

Par som har barn under 16 år har däremot en obligatorisk betänketid på sex månader. Under betänketiden väntar tingsrätten med att besluta om er skilsmässa. Detta för att ni ska fundera över om ni verkligen vill gå vidare med skilsmässan. Om ni fortfarande vill skiljas efter dessa 6 månader måste ni meddela tingsrätten detta genom att skicka in en fullföljdsansökan till tingsrätten. Görs inte det inom ett år från det att betänketiden börjat avskrivs målet vid tingsrätten och ni är då fortfarande gifta med varandra. 

Ansökan till tingsrätten

Ansökningsavgiften hos tingsrätten är 900 kr och betalningen ska göras innan ansökan skickas in. Mer information om hur ni betalar finns på betala.domstol.se. Tillsammans med ansökan ska personbevis för er båda skickas med. Personbevisen beställs hos Skatteverket och ska inte vara äldre än tre månader. 

Skapa en korrekt skilsmässoansökan online

Att fylla i en skilsmässoansökan är inte alltid helt enkelt och ofta uppstår frågor och funderingar. Vi har tagit fram skilsmässohjälpen som  guidar dig genom hela processen. 

Genom att svara på frågor om just er situation skapas en korrekt skilsmässoansökan tillsammans med de bilagor som är relevanta för er. De färdiga skilsmässohandlingarna skickas till dig via e-post som en pdf.Det enda du behöver göra är att skriva ut handlingarna och skicka in dem till tingsrätten.

695 kr

På 15 minuter skriver du ett juridiskt korrekt avtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

Skilsmässohjälpen

Det finns en hel del praktiska frågor som kan uppstå i samband med en skilsmässa. Ofta kan det vara svårt att veta hur man ska gå tillväga och var man ska börja. Med skilsmässohjälpen kan du smidigt och enkelt skapa en skilsmässoansökan online.