Aktieägaravtal

I aktieägaravtalet kommer ni som delägare överens om hur ni vill sköta ert bolag och säkerställer att alla har samma vision och syn på hur företaget ska utvecklas.

2 995kr

Exklusive moms

På 45 min skriver du ett juridiskt korrekt aktieägaravtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

Varför aktieägaravtal?

Många aktiebolag ägs och drivs av flera aktieägare som inte har kommit överens om hur viktiga frågor ska hanteras. Med ett aktieägaravtal slipper ni många konflikter då ni kommit överens innan problemen uppstår. I aktieägaravtalet kan man bland annat bestämma hur vinst ska fördelas, hur bolaget ska värderas och hur styrelsen ska utses.

Visste du t ex att om en delägare skiljer sig och saknar äktenskapsförord kan maken/makan göra anspråk på en del av företaget.

Så här fungerar det

Svara på frågor som rör din situation. blablablablabla

Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal.

Betala via kort, swish eller faktura.

Ditt avtal skickas direkt till din e-post.

Aktieägaravtal

I ett aktieägaravtal går det att avtala om att delägare ska göra sin andel i bolaget till enskild egendom genom att skriva äktenskapsförord.
Om en av delägarna skiljer sig, utan att ha skrivit ett äktenskapsförord, räknas bolagsandelen som giftorättsgods och ingår därmed i bodelningen mellan makarna.
Detta innebär att det då finns risk för att delägarens maka/make kommer över andelar i bolaget i och med skilsmässan.

Skriv online

Frågor och svar

Vad händer om en av delägarna vill sälja sin andel?

En delägare kan utan ett aktieägaravtal ha rätt att sälja till vem han eller hon vill, alltså kanske någon som de övriga delägarna inte alls önskar ha med i sitt bolag.

Vad händer om en av delägarna inte skrivit något äktenskapsförord och skiljer sig?

Hälften av den delägarens del i bolaget kan då komma att bli den före detta maken eller makans. Alla sådana frågor är det viktigt att bestämma i ett aktieägaravtal, man kan till exempel ha ett krav på att varje delägare ska skriva ett äktenskapsförord så att bolagsandelen inte delas vid en skilsmässa.

Vilka andra avtal kan vara nödvändiga?

I ett aktieägaravtal går det att avtala om att delägare ska göra sin andel i bolaget till enskild egendom genom att skriva äktenskapsförord. Om delägarna har missat att skriva in detta krav eller om aktieägaravtal överhuvudtaget inte skrivits kan det få stora konsekvenser.

Om en av delägarna skiljer sig, utan att ha skrivit ett äktenskapsförord, räknas bolagsandelen som giftorättsgods och ingår därmed i bodelningen mellan makarna. Detta innebär att det då finns risk för att delägarens maka/make kommer över andelar i bolaget i och med skilsmässan.

Skriv aktieägaravtal online

Tillgänglighet

Vi finns tillgängliga när det passar dig, på ett sätt som passar dig

Enkelhet

Vi förklarar juridiken på ett begripligt sätt

Fast pris

Hos oss får du alltid veta kostnaden i förväg

Över 150.000 nöjda kunder

Att skapa värde för våra kunder är vår passion

2 995kr

Exklusive moms

På 45 min skriver du ett juridiskt korrekt aktieägaravtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

Aktieägaravtal

Här kan du enkelt skriva ett aktieägaravtal online till fast pris. Du svarar på olika frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas därefter ett juridiskt korrekt aktieägaravtal som är skräddarsytt efter just ditt företags situation och era förutsättningar.