Bouppteckning

När en anhörig gått bort kan det vara skönt att få hjälp med det praktiska. Låt våra jurister ta hand om hela bouppteckningsprocessen, de är specialiserade inom familjejuridik och finns endast ett samtal bort om du har frågor eller funderingar.

9 990kr

Frånpris Boka här

Varför bouppteckning?

En registrerad bouppteckning krävs bland annat för att avsluta den avlidnes konton på banken, för att arvtagarna ska få tillgång till kontona och för att dödsbodelägarna i ett senare skede ska kunna göra ett arvskifte.

Så här fungerar det

Svara på frågor som rör din situation. blablablablabla

Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal.

Betala via kort, swish eller faktura.

Ditt avtal levereras till dig.

Bouppteckning

Här informerar Nadia Chimar, jurist hos oss på avtal24, om vad som är bra att veta gällande bouppteckning.

Boka här

Frågor och svar

Vad används den registrerade bouppteckningen till?

En registrerad bouppteckning är dödsboets legitimationshandling och visar vem som har rätt att företräda det. Bouppteckningen krävs bland annat för att avsluta den avlidnes konto på banken och för att arvtagarna ska ha möjlighet att göra uttag från kontot. Dessutom krävs bouppteckningen för att man ska kunna registrera en ny ägare på den avlidnes fastighet.

Vad innebär ett förrättningsmöte?

På förrättningsmötet går dödsbodelägarna och efterarvingarna tillsammans med förrättningsmännen igenom dödsboets tillgångar och skulder. När ni gör bouppteckningen hos oss kallar vi till ett telefon- eller videomöte. Vår videofunktion gör det möjligt att ha förrättningsmötet på distans - ett bra alternativ om dödsbodelägarna bor på olika orter.

Hur lång tid tar det att få bouppteckningen registrerad?

Skatteverkets handläggningstid är för närvarande cirka 4-5 veckor. 

Hur går processen till?

Klicka på boka-knappen ovan och boka in ett första telefonmöte. Du kan även ringa direkt till oss på 0771- 24 00 24. Under telefonmötet går du tillsammans med en av våra jurister igenom ditt specifika ärende. 

Vi skapar därefter bouppteckningshandlingen och kallar dig och de personer som ingår i dödsboet till ett förrättningsmöte via telefon- eller videosamtal när det passar er. Efter förrättningsmötet registrerar vi bouppteckningen hos Skatteverket. När du upprättar en bouppteckning hos oss får du alltid veta kostnaden i förväg. 

Tillgänglighet

Vi finns tillgängliga när det passar dig, på ett sätt som passar dig

Enkelhet

Vi förklarar juridiken på ett begripligt sätt

Fast pris

Hos oss får du alltid veta kostnaden i förväg

Över 150.000 nöjda kunder

Att skapa värde för våra kunder är vår passion

9 990kr

Frånpris Boka här

Bouppteckning

Hos oss kan du enkelt och tryggt upprätta en bouppteckning via telefon eller videomöte.