Hyresavtal för lokal i andra hand

Hyra lokal i andra hand
995 kr
exklusive moms

BÖRJA HÄR >>

Skriv hyresavtal online


På 15 min skriver du ett juridiskt korrekt hyresavtal
Juridiskt korrekt hyresavtal anpassat efter din unika situation.
Kvalitetssäkrat av våra jurister.
Alltid kostnadsfri juridisk rådgivning.

Du har nytta av ett lokalhyresavtal när du vill hyra ut eller hyra en lokal i andra hand. Eftersom reglerna ser olika ut för bostadslägenheter och för lokaler är det viktigt att få med allt som krävs enligt lag.

Genom att skriva hyresavtal säkrar du att du har rätt till överenskommen hyra och att lokalen lämnas i ett godtagbart skick.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att börja skriva ett avtal. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan det färdiga avtalet skapas.

När du skriver ett hyresavtal hos oss vet du att avtalet blir juridiskt korrekt och anpassat efter just er situation.

Du svarar på ett antal frågor, samma som juristen skulle ställa till dig på ett möte, sedan genereras ditt avtal till en PDF och skickas direkt till din e-post. Du kan själv skriva ett juridiskt korrekt avtal, i lugn och ro när det passar dig bäst.

Tjänsten är utarbetad och kvalitetssäkrad av våra jurister.

Frågor och svar om hyresavtal
Vad bör lokalhyresavtalet innehålla?

I ett hyresavtal för lokal är det viktigt att reglera frågor gällande exakt vad som ingår i uthyrningen ( t.ex. hur stor yta, biytor, el m.m.), hur mycket som ska betalas i hyra och när den ska betalas, hur länge lokalen ska hyras ut och vad som ska gälla för uppsägning, underhållsskyldighet m.m. I Hyresavtal för lokal i andra hand hos avtal24 tas de viktiga frågorna som bör regleras upp på ett pedagogiskt sätt, och du kan genom att använda avtalet se till att du inte missar något.

Vad innebär det att hyra i andrahand?

Andrahandsuthyrning är när förstahandshyresgästen hyr ut lokalen. Förstahandshyresgästen har då ett förstahandskontrakt med hyresvärden, och andrahandshyresgästen har ett avtal med förstahandshyresgästen.

Har andrahandshyresgästen besittningsskydd?

När man hyr ut en lokal i andra hand kan andrahandshyresgästen få ett så kallat indirekt besittningsskydd. Detta innebär att hyresgästen i vissa fall kan få ersättning av hyresvärden för ekonomisk förlust som han förorsakas på grund av att hyresförhållandet upphör.