Regressavtal

Regressavtalet innebär en trygghet för dig som medlåntagare och behövs om du ska stå med på ett lån som du inte själv ska ta del av. Exempelvis om du ska stå som medlåntagare på dina barns första bolån eller om du och din partner belånat er gemensamma bostad för den enes privata bruk, med regressavtalet reglerar ni betalningsansvaret mellan er.

895kr

På 10 min skriver du ett juridiskt korrekt regressavtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

Varför regressavtal?

Något få vet om eller tänker på är att om du tar ett lån tillsammans med någon annan är du och den andra låntagaren i regel solidariskt betalningsansvariga. Solidariskt betalningsansvar innebär att ni, var för sig, ansvarar för hela summan gentemot banken. Regressavtalet reglerar inte det solidariska betalningsansvaret gentemot banken, men det fungerar som bevis på hur ni sinsemellan kommit överens om att betala av på lånet.

Så här fungerar det

Svara på frågor som rör din situation. blablablablabla

Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal. blablablablabla

Betala via kort, swish eller faktura.

Ditt avtal skickas direkt till din e-post.

Regressavtal

Eva Trané Lindgren, jurist hos oss på avtal24, berättar vad som är bra att tänka på som medlåntagare - det vill säga om du står med på ett lån som du inte själv tagit del av.

Skriv online

Frågor och svar

Jag och min sambo har belånat vår gemensamma bostad för att finansiera hennes företag. Är det ett regressavtal vi behöver?

Vid en eventuell separation finns risk att skulden delas lika mellan er båda, trots att endast en av er har använt pengarna. Här behöver ni teckna ett samboavtal tillsammans med ett regressavtal för att omfördela låneansvaret er emellan. 

Vad är det för skillnad på skuldebrev och regressavtal?

Ett regressavtal används för att omfördela ett betalningsansvar mellan låntagare till ett och samma lån, medan ett skuldebrev används för att tydliggöra ett skuldförhållande där den ena har lånat ut pengar till den andre.

Jag har själv tagit ett lån för att hjälpa en närstående, vilket avtal behöver jag?

Om du står ensam på lånet hos banken, så är det endast ett skuldebrev du behöver, där det framgår att din vän är skyldig dig pengar. Ett regressavtal behövs inte i detta fall, eftersom du står ensam som låntagare. Ett regressavtal behövs endast om man behöver omfördela betalningsansvaret för ett lån, där två eller flera personer står som låntagare, men där den ene har använt en större del av lånet.

Tillgänglighet

Vi finns tillgängliga när det passar dig, på ett sätt som passar dig

Enkelhet

Vi förklarar juridiken på ett begripligt sätt

Fast pris

Hos oss får du alltid veta kostnaden i förväg

Över 150.000 nöjda kunder

Att skapa värde för våra kunder är vår passion

895kr

På 10 min skriver du ett juridiskt korrekt regressavtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

Regressavtal

Här kan du enkelt skriva ett regressavtal online till fast pris. Du svarar på ett par frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas därefter ett juridiskt korrekt skuldebrev som är skräddarsytt efter just din situation.