Skilja sig

En separation är aldrig lätt och även juridiken kring den kan verka snårig. Här har vi samlat avtalen som kan behövas i samband med en separation.

Bodelningsavtal

Vid en skilsmässa sätter ett bodelningsavtal rent juridiskt punkt för er ekonomiska förbindelse och redogör vem som ska ha vad. Ofta kräver banken ett bodelningsavtal för att ni, var och en för sig, ska ha möjlighet att ta nya bolån.

Skriv online

Skilsmässohjälpen

Att fylla i en skilsmässoansökan är inte alltid helt enkelt och ofta uppstår frågor och funderingar. Med skilsmässohjälpen guidas du genom hela processen och kan smidigt och enkelt skapa en skilsmässoansökan online.

Skriv online

Vilka avtal behöver du?

Är du osäker på vilka avtal du behöver? Gör vår kostnadsfria behovsanalys och få en helhetsbild av din juridiska situation. Med rätt avtal kan du känna dig trygg.

Börja här

Mer om att skilja sig

Hur går man egentligen tillväga och vem har rätt till vad? Här har vi samlat information om sådant som är viktigt att veta vid en separation.

Vem får vad vid en separation?

En skilsmässa är aldrig lätt och även juridiken kring den kan verka snårig. Hur delar man upp egendomen? Vad händer med era lån? Vem har rätt till vad? Här reder vi ut vad som gäller.

Läs hela artikeln

Det här gäller vid skilsmässa

Det finns en hel del praktiska och juridiska frågor som kan uppstå i samband med en skilsmässa. Ofta kan det vara svårt att veta hur man ska gå tillväga och var man ska börja. Känner du dig vilsen? Här reder vi ut vad som gäller.

Läs hela artikeln

Vad händer med bostaden om något oväntat inträffar?

Olika skeden i livet medför juridiska konsekvenser som vi kanske inte alltid är medvetna om. Här ger vi exempel på vad som gäller i olika situationer för dig som gift eller sambo.

Läs hela artikeln