Utveckla

Är det dags att utveckla ditt företag? Här har vi samlat olika avtal och tjänster som hjälper dig på vägen.

Aktieägaravtal

Vid expansion och förändringar är det vanligt att ta in nya kompanjoner och det är då viktigt att komma överens om viktiga frågor som förr eller senare uppstår. I ett aktieägaravtal kan ni bland annat bestämma hur vinst ska fördelas, hur styrelse ska tillsättas och vad som ska gälla när någon vill sälja sin del av bolaget.

Skriv online

Samarbetsavtal

Ett samarbetsavtal bestämmer förhållandet mellan två eller flera separata partners. Du har nytta av ett samarbetsavtal när du köper eller säljer tjänster och vill reglera ett samarbete på kort eller lång sikt.

Skriv online

VD-avtal

VD-rollen omfattas normalt inte av vare sig LAS eller kollektivavtal och det är därför upp till parterna att avtala om villkoren. Även VD:s skyldigheter gentemot bolagets styrelse och andra eventuella åtaganden bör klargöras i ett skriftligt avtal.

Skriv med jurist

Anställningsavtal

Det finns flera olika anställningsformer och det är viktigt att hålla sig inom gällande regler och lagar. Ett anställningsavtal är en trygghet för båda parter.

Skriv online

Avtalsgranskning

I vissa situationer får ditt företag avtalsförslag som binder företaget i större omfattning. Dessa avtal få stora negativa konsekvenser om något går fel. Med en avtalsgranskning tydliggörs vilka riskerna är och vilka konsekvenser avtalen kan få.

Skriv med jurist

Integritetspolicy

Förklarar varför, hur och vilka personuppgifter företaget samlar in och hur dessa hanteras. Det kan bli mycket dyrt om policy saknas.

Skriv med jurist

Lexly Business för ditt företag

Hantera alla dina avtal digitalt, när och var som helst.

Gör som många andra nöjda kunder, hantera dina avtal snabbt, enkelt, säkert och tryggt med Lexly Business. Med e-signering slipper du exempelvis all pappershantering och får en underskrift på några minuter.

Prova kostnadsfritt

Mer om att utveckla företag

När företaget växer och utvecklas blir många nya frågor aktuella. Vad är viktigt att tänka på när man tar in nya kompanjoner eller en ny VD? Här har vi samlat information som är viktiga när företaget ska utvecklas.

Allt om aktieägaravtal

I ett aktieägaravtal kommer du och andra delägare överens om vad som ska gälla i olika situationer. Ett lätt sätt att undvika många framtida konflikter.

Läs hela artikeln

Vilket anställningsavtal behöver du?

För både arbetsgivaren och arbetstagaren är det viktigt att man klart och tydligt kommer överens om villkoren för anställningen, och ser till att hålla sig inom lagen i sina överenskommelser.

Läs hela artikeln

Det nödvändiga bolagsstämmoprotokollet

Att föra protokoll vid bolagsstämma är ett krav enligt aktiebolagslagen. Beroende på om bolaget håller en ordinarie årsstämma, extra stämma eller en konstituerande stämma finns olika krav för vad som måste behandlas och tas upp på stämman.

Läs hela artikeln

Varför du som företagare behöver äktenskapsförord

Som egenföretagare är det viktigt att veta vilka avtal du behöver för att trygga dig och ditt företag. Visste du till exempel att du riskerar att bli av med hälften av företaget och det privata pensionssparandet om du skulle skilja dig? Här besvarar Noshin Kardel, jurist hos oss på avtal24, några av de vanligaste frågorna vi brukar få om äktenskapsförord.

Läs hela artikeln