Enkla avtal för en tryggare framtid


E
n snabb och smidig behovsanalys visar dig vägen
Oavsett var vi befinner oss i livet behöver vi ständigt ta ställning till olika frågor och utsätts för nya utmaningar. Genom kunskap och medvetna val skapar vi goda förutsättningar för att styra våra liv i den riktning vi önskar.

I livets alla skeden
Ett liv innehåller många olika faser: vi hyr vår första bostad, vi blir sammanboende, vi gifter oss, vi skaffar barn, vi skiljer oss, vi hyr ut vår bostad, vi flyttar utomlands, vi ärver någon och någon ska ärva efter oss. Olika skeden i livet ser olika ut, och ingångna förbund förändras inte sällan med tiden. Detta kan medföra juridiska konsekvenser, utan att vi alla gånger själva är medvetna om dem.

Är du osäker på hur din juridiska situation ser ut och vilka avtal du kan behöva? Dessa frågor får du enkelt och snabbt svar på när du gör avtal24:s juridiska behovsanalys. Genom att du besvarar frågor om din livssituation skapas en analys av din individuella situation och dina eventuella behov. Analysen är kostnadsfri och tar inte mer än fem minuter att genomföra.

Trygghet genom livet
När nya relationer inleds i livet kan vi se det som en självklarhet med samarbete och gemensam problemlösning: att vi med hjälp av förnuft och logik kommer fram till sunda lösningar för alla parter. Men så är inte alltid fallet. Tyvärr gör sig olika lagar ofta påminda först vid livs-förändringar, och då kanske inte alltid på det sätt vi själva önskar.

Lagen är alltid rätt men inte alltid rättvis för dig och dina närmaste. Ofta behöver vi bestämma själva vad som ska gälla och man kan påverka mer än vi själva tror, se till att ha juridiken på vår sida. Genom att se över vilka åtgärder vår livssituation kräver kan vi upprätta relevanta avtal för varje enskild situation. Juridiskt korrekta och anpassade avtal hjälper till att trygga relationer genom livet.

ST i samarbete med avtal24 ger dig förmåner
Genom vårt samarbete med avtal24 kan du som yrkesverksam medlem genomföra en kostnadsfri juridisk behovsanalys samt förmånligt skriva de avtal du behöver. Har du livförsäkring hos Förenade Liv? Då kan du kostnadsfritt skriva samboavtal, äktenskapsförord, testamente och skuldebrev på avtal24.se. Dessa förmåner gäller även dig som är ny ST-medlem om avtalen skrivs under de tre första medlemsmånaderna.

Kontakta avtal24

Avtal24:s behovsanalys hittar du på www.avtal24.se/st tillsammans med mer information kring avtal och andra juridiska frågor. För att komma i kontakt med någon av avtal24:s jurister är du välkommen att ringa 0771 24 00 24 måndag–torsdag 8–20, fredag 9–17.