Så funkar det - Familjerätt

Frågor rörande familjen är en viktig del av vardagen. Alla större händelser i en familj - från födsel till äktenskap till dödsfall - får stora juridiska konsekvenser. Juridiken som berör dessa frågor faller inom området familjerätt.

Med rätt avtal kan du känna dig trygg inför framtiden. Vi på avtal24 är experter på avtalsjuridik vi hjälper dig att skriva de avtal du behöver oavsett var i livet du befinner dig.

Vi erbjuder ett unikt webbverktyg som gör det möjligt att själv skriva ett skräddarsytt avtal anpassat efter just din specifika situation. Istället för att gå till en dyr advokatbyrå som fakturerar per timme, skriver du avtalet till fast pris, när det passar dig. Du svarar på ett antal frågor, samma som juristen skulle ställa till er på ett möte, sedan genereras avtalet till en PDF och skickas direkt till din e-post. Vi finns alltid tillgängliga och har alltid fasta priser.

Juridisk_behovsanalys
Osäker på vilka avtal du behöver?
Visste du till exempel att du och din partner inte alltid ärver varandra, trots att ni är gifta? Eller att ditt företag ingår i en bodelning om det inte har reglerats i ett äktenskapsförord? Oavsett var i livet du befinner dig i är det klokt att fundera över din juridiska situation, såväl privat som i arbetslivet. Rätt avtal tryggar dig och din familj!
Gör vår behovsanalys. Det tar endast 5 minuter och är helt kostnadsfri.

Starta behovsanalys

samboavtal
Samboavtal
Om du och din sambo separerar kan bostadens värde komma att delas lika trots att en av er betalat för hela bostaden och står ensam på lånen. Här behövs ett samboavtal! Står ni båda på kontraktet men en av er har betalat mer i kontantinsats? Då behöver ni skriva både samboavtal och ett skuldebrev. Utan dessa avtal kommer värdet av bostaden delas lika mellan er, oavsett vem som betalat mest.


Läs mer om samboavtal

Testamente
Testamente
Genom ett testamente kan du undvika osäkerhet och oklarheter. Enligt lagen ärver sambor aldrig varandra. Det spelar ingen roll hur länge du varit sambo eller om ni har gemensamma barn. I lagens mening är det i princip ingen skillnad på att vara ensamstående eller sambo när det gäller arv. Om du vill att din sambo ska få del av ditt arvs är det viktigt att skriva ett testamente.

Läs mer om testamente

äktenskapsförord
Äktenskapsförord
Många uppfattar ett äktenskapsförord som något oromantiskt, men det är egentligen tvärtom. Med ett äktenskapsförord behöver ni inte oroa er för meningsskiljaktigheter och kan istället ägna er åt kärleken fullt ut. Du har nytta av ett äktenskapsförord om du är gift eller ska gifta dig och önskar att det ni äger inte ska delas lika mellan er vid en eventuell skilsmässa.

Läs mer om äktenskapsförordVi erbjuder ett unikt webbverktyg som gör det möjligt att själv skriva ett skräddarsytt avtal anpassat efter just din specifika situation. Du svarar på ett antal frågor, samma som juristen skulle ställa till dig på ett möte, och sedan genereras ditt avtal till en PDF och skickas direkt till din e-post. Istället för att gå till en dyr advokatbyrå som fakturerar per timme, kan du själv skriva de avtal du behöver, i lugn och ro när det passar dig bäst. Vi finns alltid tillgängliga och har alltid fasta priser.

Du kan även skriva ditt avtal tillsammans med en jurist. Våra jurister är specialiserade på familjejuridik samt avtalsrätt för små företag och har en gedigen juristutbildning bakom sig. Du kan till en fast kostnad skriva ditt avtal via telefon tillsammans med en av våra jurister. Vi går igenom din situation och vad du behöver hjälp med. Efter 1-2 dagar får du ditt skräddarsydda avtal direkt till din e-post.

Vi garanterar att våra avtal är juridiskt korrekta. Det är du som bestämmer när och hur du vill ha hjälp och du får alltid veta kostnaden i förväg. Vid frågor eller funderingar ring våra jurister på 0771- 24 00 24.