Skapa konto
Logga in

Allt om företagsavtal

Här finner du mer information om vilka avtal som kan passa din verksamhet.

Populäraste företagsavtalen:

1.
SEKRETESSAVTAL

2.
ANSTÄLLNINGSAVTAL

3.
AKTIEÄGARAVTAL

4.
FÖRETAGSFULLMAKT


Hur påverkas bolaget om min kompanjon skiljer sig?


Om en av bolagets delägare skiljer sig, kommer hon/hans andel i bolaget komma att hälftendelas. Det innebär att delägarens make/maka också blir delägare i bolaget. Detta går att undvika genom att i ett
kompanjonsavtal, bestämma att varje delägare ska skriva ett äktenskapsförord så att bolagsandelen inte delas vid en skilsmässa.

Läs mer om
kompanjonsavtal för aktiebolag.Hur skyddar jag min affärsidé?

Det kan vara en god idé att upprätta ett sekretessavtal med eventuella affärspartners för att minska risken för att idén sprids. I sekretessavtalet kan det framgå att informationen inte får spridas och att man inte ensam får använda sig av affärsidén. Det är även klokt att skriva sekretessavtal med företagets anställda eller uppdragstagare, för att skydda företagsintern information.

Läs mer om att
skydda företagshemligheter.

Läs mer
sekretessavtal.Jag vill anställa en person för en kortare period - vilken anställningsform ska jag välja?


Att anställa innebär ofta ett ekonomiskt risktagande för arbetsgivaren. Viktigt för både arbetsgivaren och arbetstagaren är att man klart och tydligt kommer överens om förhållandena för anställningen, och ser till att hålla sig inom lagen i sina överenskommelser
. Om man vill prova och se arbetstagarens prestationsförmåga kan man välja att avtala om en provanställning. Om arbetstiden varar en förutbestämd, begränsad tid kan en visstidsanställning vara lämpligt. Om man inte vill anställa, utan att det snarare rör sig om ett uppdrag, kan man reglera förhållandet genom ett konsultavtal.

Läs mer om
att anställa personal.

Läs mer om anställningsavtal.


Här kan du som företagare själv bli guidad genom avtalsskrivandet och snabbt och enkelt skriva dina egna avtal till en bråkdel av advokatkostnaderna. Du betalar inget förrän du är nöjd med dina val. När du är nöjd med sammanfattningen betalar du och får ditt avtal levererat som PDF.


Du får:
√ Guide till vad som bör finnas i ditt avtal
√ Juridiken förklarad på begripligt språk
√ Ett färdigt avtal på korrekt juridiska, som kan skrivas ut direkt!
√ Ett färdigt avtal på bara några minuter!