Drama gör sig bäst på tv


Olika skeden i livet medför juridiska konsekvenser, utan att vi alla gånger själva är medvetna om dem. Vi hyr vår första bostad, vi flyttar ihop, vi gifter oss, vi skaffar barn, vi skiljer oss, vi ärver någon och någon ska ärva oss.

För oss handlar det egentligen inte om juridik, det handlar om att du ska värna dina relationer och undvika att hamna i oväntade och svåra situationer. Drama gör sig bäst på tv.

Vi erbjuder ett unikt webbverktyg som gör det möjligt för dig att själv skriva ett juridiskt korrekt avtal anpassat efter just din specifika situation. Istället för att gå till en advokatbyrå som fakturerar per timme, skriver du avtalet till fast pris, när det passar dig. Du svarar på ett antal frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas sedan ett skräddarsytt juridiskt korrekt avtal som skickas direkt till din e-post.Starta behovsanalys


Osäker på vilka avtal du behöver?
Visste du till exempel att du och din partner inte alltid ärver varandra, trots att ni är gifta? Eller att ditt företag ingår i en bodelning om det inte har reglerats i ett äktenskapsförord? Oavsett var i livet du befinner dig i är det klokt att fundera över din juridiska situation, såväl privat som i arbetslivet. Rätt avtal tryggar dig och din familj! Gör vår behovsanalys. Den tar endast 5 minuter och är helt kostnadsfri!


Starta behovsanalyshttps://avtal24.se/avtal/samboavtal


Samboavtal
Om du och din sambo separerar kan bostadens värde komma att delas lika trots att en av er betalat för hela bostaden och står ensam på lånen. Här behövs ett samboavtal! Står ni båda på kontraktet men en av er har betalat mer i kontantinsats? Då behöver ni skriva både samboavtal och ett skuldebrev. Utan dessa avtal kommer värdet av bostaden delas lika mellan er, oavsett vem som betalat mest.


Läs mer om samboavtal
https://avtal24.se/avtal/testamente


Testamente
Genom ett testamente kan du undvika osäkerhet och oklarheter. Enligt lagen ärver sambor aldrig varandra. Det spelar ingen roll hur länge du varit sambo eller om ni har gemensamma barn. I lagens mening är det i princip ingen skillnad på att vara ensamstående eller sambo när det gäller arv. Om du vill att din sambo ska få del av ditt arv är det viktigt att skriva ett testamente.


Läs mer om testamente
Skriv äktenskapsförord


Äktenskapsförord
Många uppfattar ett äktenskapsförord som något oromantiskt, men det är egentligen tvärtom. Med ett äktenskapsförord behöver ni inte oroa er för meningsskiljaktigheter och kan istället ägna er åt kärleken fullt ut. Du har nytta av ett äktenskapsförord om du är gift eller ska gifta dig och önskar att det ni äger inte ska delas lika mellan er vid en eventuell skilsmässa.

Läs mer om äktenskapsförord


Du kan även skriva ditt avtal tillsammans med en av våra jurister. Våra jurister är specialiserade på familjejuridik och avtalsrätt och har en gedigen juristutbildning bakom sig. Till ett fast pris skriver en av våra jurister ditt avtal. Tillsammans går ni, via telefon, igenom din situation och vad du behöver hjälp med. Efter 1-2 dagar får du ditt skräddarsydda avtal direkt till din e-post.

Vi garanterar att våra avtal är juridiskt korrekta. Det är du som bestämmer när och hur du vill ha hjälp och du får alltid veta kostnaden i förväg. Vid frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kostnadsfritt ringa våra jurister på telefon 0771- 24 00 24.