Utnyttja rotavdraget maximalt

Visste du att man kan använda sig av ett gåvobrev i syfte att ge bort en del av bostaden och på så sätt utnyttja rotavdraget fullt ut?

Läs mer om gåvobrev

Om fastigheten ägs av endast en person, kan man överlåta en del av bostaden (endast 1 % behövs) till sin partner och därigenom öka rotavdraget med upp till 50 000 kronor per person och år. 

I detta avseende är det mer fördelaktigt att vara två, istället för en, ägare av en bostad. För att utnyttja rotavdraget behöver man bo och äga en del av bostaden där arbetet ska utföras. Bostaden kan även vara en fritidsbostad.

Skriv gåvobrev

Hos oss skriver du enkelt och tryggt ett juridiskt korrekt gåvobrev online eller tillsammans med en jurist via telefon, helt anpassat efter din unika situation. Om du har frågor eller funderingar är du alltid välkommen att ringa oss på telefon 0771- 24 00 24.

Läs mer och skriv gåvobrev

1 195 kr

På 10 minuter skriver du ett juridiskt korrekt avtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

Gåvobrev

Ett gåvobrev behöver du när du ska ge bort något värdefullt, exempelvis en del av en fastighet till din partner eller en större summa pengar till ditt barn. Med gåvobrevet kan du bland annat skriva in villkor som skapar trygghet för mottagaren eller bestämma att gåvan inte ska vara förskott på arv.