2013-10-30

Avtal24 föreläser om vardagsjuridik och kvinnorättigheter

 
Att komma som nyanländ till Sverige är sällan en enkel situation. Det mesta är främmande och skiljer sig helt från vad man är van vid, inte minst det juridiska systemet. Avtal24 är hela svenska folkets jurist och tänker inte stå passiva vid sidan utan  sedan början av 2013engagerat sig ett juridiskt integrationsprojekt (JIP) med syfte att få ut grundläggande juridiska kunskaper till de grupper i samhället som har störst behov av det.
 
 


I lördags (26/10) höll två av våra jurister, initiativtagaren till projektet, Patric Stiller, och avtal24:s COO, Aleksandra Derikonja, ett seminarium för ett 70-tal kvinnor med invandrarbakgrund på temat ”Vardagsjuridik och kvinnors rättigheter”. Tillställningen organiserades av SIOS kvinnokommitté (www.sios.org) och Kinesiska Riksförbundet i Sverige (www.huaren.se) och vi kan inte annat än att tacka för en fantastisk start på vad vi hoppas blir ett långt samarbete!  

Under föreläsningen var frågorna från publiken många och seminariet avslutades långt efter utsatt tid. Efter föreläsningen togs sig ett flertal av åhörarna fram till Patric och Aleksandra för att ställa mer personliga frågor och få välbehövda råd och tips.

Självklart kan vi inte besvara alla juridiska frågor, området är enormt! Men en bra jurist kan så gott som alltid bistå med hjälpsamma råd och tips om hur man på bästa sätt går vidare med sitt problem och/eller vem man kan vända sig till.” säger Aleksandra Derikonja, COO på avtal24.

Den positiva energin i föreläsningssalen och det stora måttet av uppskattning från de närvarande ger oss ytterligare energi och drivkraft att fortsätta driva dessa frågor.” säger Patric Stiller som leder projektet hos avtal24.
 

 
För mer information om Juridiskt Integrationsprojekt Sverige (JIP),
kontaka Patric Stiller på:


patric.stiller@avtal24.se 
tel:076 190 93 58