2016-01-18

Mångfald skapar kreativitet och nytänkande i en traditionell bransch

Mångfald skapar kreativitet och nytänkande - på avtal24 jobbar människor med olika bakgrund och erfarenheter, men med ett gemensamt intresse för juridik och IT.Mohammed Oumer, IT och webbutvecklare


Hur kom du i kontakt med avtal24?

När jag tagit min examen inom datavetenskap på Addis Ababa University, var situationen i Etiopien så orolig att jag var tvungen att lämna landet. Avtal24 kom jag i kontakt med genom "Korta vägen", de hjälper nyanlända med akademisk bakgrund att komma ut i arbetslivet genom praktik på kvalificerade praktikplatser inom det område man är utbildad. Nu har jag bott i Sverige i lite drygt två år. 


Hur blev du intresserad av IT och programmering?

Jag läste pre-engineering i mitt hemland Etiopien och i den utbildningen ingick en kurs i programmering, det var så jag fick upp ögonen för data och IT. Istället för att börja civilingenjörsutbildningen, som jag tänkt från början, började jag istället läsa en fyraårig utbildning inom datavetenskap på Addis Ababa University, ett av Afrikas bästa universitet.


Hur är det att jobba på avtal24?

Det är jätteroligt och intressant. Det är ett viktigt företag som förenklar juridiken och hjälper många. Som programmerare på avtal24 vill jag underlätta för både mina medarbetare och avtal24:s kunder.