Bodelningsavtal - viktigt för både gifta och sambor Bodelningsavtal - viktigt för både gifta och sambor

Välkommen till avtal24

Som kund hos SEB har du förmånliga erbjudanden hos oss. Just nu kan vi erbjuda dig som är ny bolånekund familjejuridisk rådgivning och möjlighet att skriva avtal online helt kostnadsfritt. Om du istället vill skriva avtal tillsammans med en jurist via telefon- eller videomöte, erbjuder vi dig 20 procent rabatt. Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta våra jurister.

För att ta del av dina förmåner som kund hos SEB behöver du först registrera dig, du förbinder dig inte till något i samband med registreringen.

Läs mer
Betalat olika mycket för bostaden?

Betalat olika mycket för bostaden?

Om ni som sambor köpt en bostad tillsammans kan den vid en eventuell separation komma att delas lika mellan er, oavsett vem som betalat mest. Genom att skriva ett samboavtal kan ni bestämma att sambolagens regler om hälftendelning inte ska gälla.
Varför ska man skriva äktenskapsförord?

Varför ska man skriva äktenskapsförord?

Genom att skriva ett äktenskapsförord kan ni komma överens om att inte dela på allt vid en eventuell separation. Det kan handla om ett lantställe som gått i släkten i generationer eller ett företag som en av er byggt upp.
Tänk på att sambor inte ärver varandra

Tänk på att sambor inte ärver varandra

Om du vill att din sambo ska ärva dig behöver ni skriva ett testamente, sambor ärver nämligen inte varandra. Det spelar ingen roll hur länge ni varit tillsammans eller att ni har gemensamma barn.