Passa på att utnyttja rotavdraget maximalt


Visste du att man kan använda sig av ett gåvobrev i syfte att ge bort en del av bostaden och på så sätt utnyttja rotavdraget fullt ut? Passa på innan årsskiftet!gåvobrev


Rotavdraget ger dig rätt till 50 procents avdrag på arbetskostnaden vid ombyggnation, tillbyggnation, underhåll och renovering (max 50 000 kronor per person och år).

Vid årsskiftet kommer reglerna dock att ändras. Förändringen består i att endast 30 procent av arbetskostnaden får dras av, men 50 000 kronor per person och kalenderår kommer fortfarande att gälla som maxgräns.

Något som inte alla vet är att man med ett gåvobrev kan maximera nyttjandet av rotavdraget. Om fastigheten ägs av endast en person, kan man överlåta en del av bostaden på sin partner och därigenom öka rotavdraget med upp till 50 000 kronor per person och år. Det är alltså i detta avseende mer fördelaktigt att vara två, istället för en, ägare av en bostad. För att utnyttja rotavdraget behöver man bo och äga en del av bostaden där arbetet ska utföras. Bostaden kan även vara en fritidsbostad.

Hos oss skriver du snabbt och enkelt ett juridiskt korrekt gåvobrev online eller tillsammans med jurist, helt anpassat efter din unika situation. Om du har frågor eller funderingar är du alltid välkommen att ringa oss på 0771- 24 00 24.


Skriv gåvobrev