Vanliga myter om testamente

Myt nr 1: Testamenten är bara för rika

Testamenten handlar om så mycket mer än pengar. De ser till att det blir så som du tänkt dig den dagen du inte längre kan vara med och påverka. I ett testamente kan du:

  • Göra arvet till enskild egendom. Det skapar trygghet och säkerställer att personen som ärver dig får behålla arvet, även om hon eller han skulle skilja sig i framtiden. 
  • Skänka en gåva till en organisation. Få vet om att man kan testamentera ägodelar till ideella organisationer. Du kan skänka stort som smått - allt från aktier och fast egendom, till tavlor och smycken. 
  • Se till att någon tar hand om ditt husdjur. I ditt testamente kan du skriva en önskan om vem som ska ta hand om din fyrfota vän den dagen du inte längre själv kan göra det.
  • Underlätta för dina närmaste.Genom att skriva testamente underlättar du för dina närmaste och undviker oklarheter och överraskningar i framtiden. 

Myt nr 2: Att skriva testamente är dyrt, krångligt och tar lång tid

Hos oss skriver du ditt testamente på 30 minuter till ett fast lågt pris. Om du väljer att skriva testamentet online svarar du på ett antal frågor som rör just din situation och din vilja. Utifrån dina svar skapas sedan ett juridiskt korrekt testamente som skickas direkt till din e-post, redo att skrivas ut. 

Du kan även ta hjälp av en av våra jurister. Tillsammans går ni, steg för steg, igenom vad testamentet bör innehålla och vilka villkor som ska vara med. Vårt mål är alltid att du ska få klarhet i vad som gäller och sedan få hjälp att reglera
vad du faktiskt vill ska gälla.

Myt nr 3: Man behöver en advokat för att skriva testamente

Vem som helst som är över 18 år kan skriva sitt testamente hos oss online. Du behöver inte kunna något om juridik, utan guidas genom ett antal frågor om hur just du vill ha det. Därefter skapar vårt webb-verktyg ett korrekt och tydligt formulerat testamente. 

Har du frågor kring arv och testamente? Tveka inte att kontakta våra jurister på telefon 0771-24 00 24. 


Läs mer och skriv testamente