Bodelningsavtal

Vid en separation sätter ett bodelningsavtal rent juridiskt punkt för er ekonomiska förbindelse och redogör vem som ska ha vad. Ofta kräver banken ett sådant avtal för att ni, var och en för sig, ska ha möjlighet att ta nya bolån.

1 795kr

På 20 min skriver du ett juridiskt korrekt bodelningsavtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

Varför bodelningsavtal?

Vid en skilsmässa eller separation rekommenderar vi både gifta och sambor att skriva ett bodelningsavtal; även om du och din partner är överens och även om ni endast har begränsade tillgångar. Anledningen är att man har rätt att kräva bodelning i efterhand och då kan den ekonomiska situationen se annorlunda ut.

Så här fungerar det

Svara på frågor som rör din situation. blablablablabla

Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal. blablablablabla

Betala via kort, swish eller faktura.

Ditt avtal skickas direkt till din e-post.

Bodelningsavtal

Skriv online

Frågor och svar

Bodelningsavtal vid separation för sambor

Att upprätta ett bodelningsavtal är viktigt vid skilsmässa, men vad många inte tänker på är att det är viktigt även för sambor. Ofta kräver banken ett bodelningsavtal för att ni, var och en för sig, ska ha möjlighet att ta nya bolån efter er separation.
Det är endast bostad och bohag (möbler, elektronikprylar, husgeråd mm) som köpts för gemensam användning under tiden ni varit tillsammans som tas upp i ett bodelningsavtal. Sådant ni ägt sedan tidigare räknas inte. Tänk på att skriva bodelningsavtal i nära anslutning till separationen, det finns möjlighet att kräva bodelning i upp till ett år efter att du och din sambo har separerat och flyttat isär.

Skriv bodelningsavtal online

Bodelning vid skilsmässa

Bodelning betyder att makarna efter en skilsmässa delar upp sin egendom mellan sig. Ett formellt skriftligt bodelningsavtal krävs för att bodelningen ska vara giltig. Tänk på att skriva bodelningsavtal i nära anslutning till skilsmässa eftersom möjligheten att kräva bodelning annars finns kvar många år efter skilsmässan. 

Samtliga tillgångar som inte är enskild egendom genom äktenskapsförord, villkor i testamente eller gåva ska tas upp i ett bodelningsavtal.

Skriv bodelningsavtal online

Så här funkar det

Du svarar på ett antal frågor, samma som juristen skulle ställa till dig på ett möte, sedan genereras ditt avtal till en PDF och skickas direkt till din e-post. Istället för att gå till en dyr advokatbyrå som fakturerar per timme, kan du själv skriva ett juridiskt korrekt bodelningsavtal när det passar dig bäst. Tjänsten är utarbetad och kvalitetssäkrad av våra jurister.
Vill du veta mer om hur en bodelning går till? Ring och prata med våra jurister på 0771 - 24 00 24.

Skriv bodelningsavtal online

Tillgänglighet

Vi finns tillgängliga när det passar dig, på ett sätt som passar dig

Enkelhet

Vi förklarar juridiken på ett begripligt sätt

Fast pris

Hos oss får du alltid veta kostnaden i förväg

Över 150.000 nöjda kunder

Att skapa värde för våra kunder är vår passion

1 795kr

På 20 min skriver du ett juridiskt korrekt bodelningsavtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

Bodelningsavtal

Här kan du enkelt skriva ett bodelningsavtal online till fast pris. Du svarar på ett par frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas därefter ett juridiskt korrekt bodelningsavtal som är skräddarsytt efter just din situation.