Skapa konto
Logga in

Här finner du information om vilka avtal du behöver


Behovsanalys

Vilka avtal behöver du för att trygga din framtid? Gör vår kostnadsfria behovsanalys. Det tar bara 5 minuter och ger dig en inblick i hur din juridiska
situation ser ut.


Gå in på respektive avtalstyp för att läsa mer om avtalet. Du kan skriva ditt avtal online eller med hjälp av våra jurister.
Populäraste privatavtalen
1. TESTAMENTE
2. GÅVOBREV
3. SAMBOAVTAL
4. ÄKTENSKAPSFÖRORD
5. SKULDEBREVVem får bostaden om vi flyttar isär?
När man gifter sig får man en rätt till hälften av värdet av sina egna och sin makes sammanlagda egendomar vid en skilsmässa. Om man vill bestämma att ha det på ett annat sätt kan man upprätta ett äktenskapsförord och på så sätt trygga sin bostad. För er som är sambo, har varje sambo vid en separation rätt att kräva bodelning av bostad och bohag (möbler m.m.) som skaffats för att användas gemensamt. Genom ett samboavtal kan man undvika detta så att ingen bodelning sker.

Vem får ärva om min sambo dör?
Sambor inte har någon arvsrätt efter varandra. För att ärva varandra måste samborna skriva testamente. Dör den ena sambon har den andra sambon rätt att begära en bodelning och hälften av bostaden och möblerna om dessa köpts för att användas gemensamt. Den efterlevande sambon har inte rätt att ärva men har rätt att vid en sådan bodelning få ett minst två s.k. basbelopp. Två basbelopp är 85 600 år 2011.

Läs mer om testamente


Hur utnyttjar jag hela ROT-avdraget på renoveringen?

Taket för ROT-avdrag är 50 000 kronor per person och år. Det kan därför vara fördelaktigt att vara fler än en person som beställer arbetet, eftersom ni då kan göra större ROT-avdrag totalt sett. Om fastigheten endast står på en person går det att skriva över halva fastigheten på sin parter och på så sätt dubbla ROT-avdraget. Det enklaste sättet att göra det är genom en gåva mellan makar.

Läs mer om gåvobrevAtt skriva sitt skräddarsydda avtal är enkelt, steg för steg guidas du genom vår applikation och blir din egen jurist. Du betalar inget förrän du är nöjd med dina val. Känner du dig osäker kan du alltid ringa vår kundsupport. När du är klar får du en sammanfattning med alla dina val. När du är nöjd med sammanfattningen betalar du och får ditt avtal levererat som PDF.


Steg för steg guidas du och svarar på frågor som rör just din situation
Juridiken förklarad på ett begripligt språk - så att du förstår
Ett färdigt juridisk korrekt avtal skapas och skickas till dig direkt