Några rader från Elina Schönnings, chefsjurist på Svensk Fastighetsförmedling

Hej,

Vi på Svensk Fastighetsförmedling vet vad man ska tänka på när man ska sälja eller köpa en bostad. Ett bostadsköp är oftast en av livets största affärer, men också en händelse fylld av förväntan, glädje och drömmar. För att ge våra kunder bra hjälp med det juridiska som inte är kopplat mellan säljare och köpare av en bostad utan dokument som samboavtal, äktenskapsförord och skuldebrev har vi startat ett samarbete med juristbyrån avtal24. Här kan du antingen smidigt och enkelt skriva skräddarsydda avtal online eller få rådgivning och hjälp av en jurist på telefon.

Vänligen

Elina Schönnings
Chefsjurist
Svensk FastighetsförmedlingElina Schönnings
Betalat olika mycket för bostaden?

Betalat olika mycket för bostaden?

Om ni som sambor köpt en bostad tillsammans ska den enligt sambolagen delas lika mellan er vid en separation, oavsett vem som betalat mest. Med ett samboavtal kan ni bestämma att bostadens värde istället ska fördelas i enlighet med era ägarandelar.

Läs mer
Varför ska man skriva äktenskapsförord?

Varför ska man skriva äktenskapsförord?

Genom att skriva ett äktenskapsförord kan ni komma överens om att inte dela på allt vid en eventuell separation. Det kan handla om ett lantställe som gått i släkten i generationer eller ett företag som en av er byggt upp.

Läs mer
Tänk på att sambor inte ärver varandra

Tänk på att sambor inte ärver varandra

Om du vill att din sambo ska ärva dig behöver ni skriva ett testamente, sambor ärver nämligen inte varandra. Det spelar ingen roll hur länge ni varit tillsammans eller att ni har gemensamma barn.

Läs mer
Tillgänglighet

Vi finns tillgängliga när det passar dig, på ett sätt som passar dig

Enkelhet

Vi förklarar juridiken på ett begripligt sätt

Fast pris

Hos oss får du alltid veta kostnaden i förväg

Över 150.000 nöjda kunder

Att skapa värde för våra kunder är vår passion